Yes – Symphonic Live *****

Geplaatst: 21 maart 2015 in Muziek DVD

2002

Ik had dit concert al eens bekeken, destijds op DVD, de blu-ray versie geeft nog eens een meerwaarde aan dit concert.

Yes is een van de weinige bands die ik ooit live heb gezien, in 1977, Westfalenhalle, Dortmund, Duitsland, tijdens mijn legerdienst.
Ik was toen een groot fan van hen (nu ook nog trouwens), net als van zowat alle symfonische rockgroepen uit die tijd.
Vooral de toetsenman kon me erg bekoren, toen was dat Rick Wakeman, maar omdat Wakeman vele soloprojecten naast Yes had is hij later uit de band gestapt en heeft de groep ook nog vele andere groepsveranderingen ondergaan.
Maar de vier trouwste leden zijn ook op deze DVD te zien, Jon Anderson (zang), Steve Howe (gitaar), Chris Squire (bas) en Alan White (drums).
Dit concert dateert van 2001, dus een hele tijd na dat ik ze heb gezien, maar de groep is een van de langst bestaande band uit de rockgeschiedenis.
Hun muziek kun je niet echt commercieel noemen, maar toch hebben ze ook met enkele nummers het grote publiek weten te veroveren, wie kent er niet ‘Owner Of The Lonely Heart’ en/of ‘Roundabout’.
Voor de kenners, het concert opent met ‘Close To The Edge’, voor mij persoonlijk het beste nummer dat ze ooit hebben gemaakt, duurt trouwens langer dan 25 minuten !!
Het ganse concert duurt trouwens welgeteld 2 uur en 47 minuten !!!
Maar ook andere prachtsongs staan op deze DVD, ‘Long Distance Runaround’, ‘Gates Of Delirium’, ‘Starship Trooper’ en ‘I’ve Seen All Good People’.
Dit is dus een pracht van een concert dat de fans niet mogen missen, Yes, de naam ‘symfonisch’ alle eer aandoende, worden ondersteund door een voltallig klassiek orkest.
Opgenomen in Amsterdam trouwens dit concert !!

Eén woord nog… 

PRACHTIG !!!

Yes (Wikipedia)

Yes - Symphonic Live

Yes - Symphonic Live - Inlay

Advertenties

Reacties zijn gesloten.