Deep Purple With Orchestra – Live At Montreux 2011 *****

Geplaatst: 4 april 2015 in Muziek DVD

2011

Ik ben altijd al een liefhebber geweest van (hard)rockbands samen met een klassiek orkest.
Vele bands die naam hebben gemaakt, hebben er zich aan gewaagd (zelfs Metallica, met verbazend goed resultaat), de ene al beter dan de andere.
Ook Deep Purple dus opnieuw, ja opnieuw, want in feite zijn zij de grondleggers van dit genre, getuigen hun album uit 1969 ‘Deep Purple In Concert’, destijds een baanbrekende LP waarvan men niet wist of ze ging aanslagen bij hun publiek, het werd allemaal op gemengde gevoelens onthaald, maar de die hard fans van Deep Purple waren wel verkocht en ondertussen is de plaat wel een klassieker in het genre geworden.
Hier doen ze het dus opnieuw, wel met hun nummers die in de loop van hun carrière tot klassiekers zijn uitgegroeid en ook hier met orkest formidabel goed klinken.
Een lust voor oog en oor dit concert, met toch een kleine negatieve opmerking, niet dat hij het slecht doet, maar Ian Gillan’s zangkwaliteiten zijn niet meer wat ze geweest zijn (de leeftijd !!), je merkt ook aan zijn uitdrukkingen dat hij soms moeite heeft om de juiste toon te houden en zijn beroemde schreeuwen komen er niet meer zo goed door, wellicht ook een van de redenen waarom ‘Child In Time’ niet meer op hun playlist voorkomt.
Maar, nogmaals, slecht is hij niet.
Ik heb toch weer genoten van dit stukje nostalgie, ken Deep Purple al hun ganse carrière en ze blijven, ondanks het gemis van 2 originele leden, Richie Blackmore en Jon Lord (deze laatste inmiddels overleden), steengoed.
Rock zoals het moet zijn, keihard !!
Met een klassiek tintje… Glimlach

Deep Purple (Wikipedia)

Deep Purple - Live At Montreux 2011

Deep Purple - Live At Montreux 2011 - InlayDeep Purple - LIve At Montreux 2011 (8)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (4)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (2)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (3)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (1)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (7)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (6)Deep Purple - LIve At Montreux 2011 (5)

Advertenties

Reacties zijn gesloten.