The Who – Quadrophenia – Live In London *****

Geplaatst: 2 mei 2015 in Muziek DVD

2014

Tamelijk recent optreden van The Who in de Wembley Arena in Londen.
Heel recent zelfs, 8 juli 2013, en hoewel de beide heren, Pete Townshend en Roger Daltrey, respectievelijk toen 68 en 69 jaar oud waren, trekken deze oude knarren zich behoorlijk uit de slag tijdens dit optreden.
Aan Daltrey hoor je het alleszins niet dat hij die hoge leeftijd heeft en ook Townshend’s gitaarspel heeft er helemaal nog niet onder te lijden.
Ze spelen de complete versie van “Quadrophenia” op dit optreden, de tweede rockopera die Pete Townshend na de veel bekendere ‘Tommy’ heeft geschreven, maar die zeker zo goed is.
Verder komen enkele van hun bekende songs aan bod, wellicht het bekendste daaronder is ‘Pinball Wizard’ (uit de ‘Tommy’-opera).
De show is visueel ook een prachtig werkje, ontworpen door Roger Daltrey, met vele beelden uit het verleden, zowel op muzikaal, politiek als sportief vlak.
Maar het zal jullie wellicht niet verwonderen dat er ook zeer veel beelden tussen zitten van de beide Who-leden die niet meer onder ons zijn, Keith Moon (drummer) overleden in 1978 en John Entwhistle (bassist) overleden in 2002.
Beiden komen zelfs elk een nummer brengen, dankzij de moderne technieken, ze doen hun ding op een opname uit het verleden en de huidige band speelt daarop mee.
Vooral de bas-solo van John Entwhistle is indrukwekkend.
Alles samen duurt dit concert meer dan 2 uur, 2 uur om van te genieten, rock van de bovenste plank !!
Hoef ik het nog te zeggen….   een AANRADER !!

The Who (Wikipedia)
Pete Townshend (Wikipedia)
Roger Daltrey (Wikipedia)
John Entwhistle (Wikipedia)
Keith Moon (Wikipedia)

Who - Quadrophenia - Live In London

Who - Quadrophenia - Live In London - Inlay

Who Quadrophenia – Live in London (3)Who Quadrophenia – Live in London (4)Who Quadrophenia – Live in London (1)Who Quadrophenia – Live in London (2)

Advertenties

Reacties zijn gesloten.