Herman Wouk’s: War And Remembrance *****

Geplaatst: 8 juli 2015 in Filmbeoordeling

1988 – Verenigde Staten
Oorlog

geregisseerd door Dan Curtis
met Robert Mitchum, Victoria Tennant, John Gielgud, Jane Seymour en Topol

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het er dan op DVD, het vervolg op ‘Winds Of War’.
Verteld ‘Winds Of War’ de geschiedenis van de oorlog sinds begin jaren ‘30 tot en met de Japanse aanval op Pearl Harbor, dan gaat deze reeks verder vanaf die gebeurtenis tot het einde van de oorlog met de atoombom op Japan.
De meer dan 22 uur durende reeks verteld de belangrijkste gebeurtenissen uit de oorlogsgeschiedenis wederom aan de hand van een Amerikaanse familie die door ‘toeval’ wel overal bij betrokken raakt.
Neemt niet weg dat de historische feiten correct zijn en dat ze allemaal heel goed worden verteld.
Vooral het relaas over de concentratiekampen is natuurlijk schokkend om zien, er worden trouwens ook reële beelden getoond van de genocide.
De cast, veelal grote namen uit de tijd waarin deze serie werd gemaakt, maar ook enkele opvallende nieuwkomers zoals onder anderen Sharon Stone in een toch wel middelgrote rol en ook even te zien de nog jonge Michael Madsen, veteranen zijn natuurlijk Robert Mitchum, de hoofdrol en John Gielgud.
En zonder uitzondering doen ze het allemaal voortreffelijk.
De reeks werd destijds aangeraden in de Amerikaanse scholen als een onderdeel van de geschiedenislessen, ik vind dat ze dat nog steeds waard is en niet alleen in Amerika !!
Meer dan 22 uur zei ik dus, ik heb me geen seconde verveeld !!

Herman Wouk’s: War And Remembrance (Mijn Serie)

War And Remembrance (1)

Advertenties

Reacties zijn gesloten.